Luonnolliset kauneuskikat – Osa 1

Monet meistä lukevat tarkasti uusien tuoteselosteet ja helposti ostavat luonnonaineksia sisältäviä tuotteita. Mutta miten olisi jos kääntyisit suoraan lähteelle ja käyttäisit kemiallisesti käsiteltyjen tuotteiden sijasta niitä itse aineosia? Keittiön ja apteekin tavallisista aineksista saa tehtyä pienellä vaivalla kosteuttavia ja puhdistavia naamioita ihoa kaunistamaan.

Kuivakaapin tuotteet

Useimmista kaapeista löytyvistä pussi tai irtoteestä valmistettu vahva uute sopii hyvin hiusten jälkipesuksi, joka kirkastaa väriä ja tuo hiuksiin hohdetta. Tee kannattaa valita hiusten värin mukaan, kamomilla käy vaaleahiuksisille, ja loraus sitruunamehua saattaa tehostaa vaikutusta vielä enemmän. Punahiuksisille suositeltavaa on afrikkalainen rooibos -tee, ja bruneteille sopii tavallinen musta tee. Käytetyistä teepusseista taas saa helpon silmänaamion jäädyttämällä niitä pakkasessa. Silmille kymmeneksi minuutiksi laitetut antioksidipitoiset teepussit auttavat vähentämään turvotusta. Teen ja kahvinpurut sopivat myös hellävaraiseksi kasvojen kuorinta naamioksi. Niitä voi yhdistää esimerkiksi kasvorasvaan, sopivaan öljyyn tai hunajaan, ja hieroa kasvoille pyörivin liikkein muutaman minuutin ajan. Karhea rakenne irrottaa kuollutta ihosolukkoa, ja paljastaa kirkkaan ihon. Kertaalleen juomaan käytetyt purut sopivat myös vahvojen hajujen, kuten kalan ja sipulin poistamiseen käsistä. Teepusseista saa tehtyä virkistävän jalkakylvyn, teen antibakteeriset ominaisuudet hoitavat kynsinauhoja, pehmentävät ihoa ja auttavat hajujen tappamisessa.

Lähes joka kodin ruokakaapista löytyy myös ruokasooda. Tätä tavallisista tavallisinta tuotetta voi käyttää veteen tai muihin aineisiin sekoitettuna hellävaraisena vartalon ja kasvojen kuorinta aineena. Ruokasooda liukenee iholle hieronnan yhteydessä, joten liika käytön vaaraa ei ole. Se sopii myös finnien kuivaamiseen paikallisena hoitona. Hiuksissa jauhetta voi käyttää liiallisten tuotteiden poistamiseen. Ruokasoodan saa helposti sekoitettua normaali shampoon kanssa, ja se auttaa poistamaan muotoilutuotteiden jämiä, tehden hiuksista puhtaammat ja helpommin käsiteltävät. Jauheesta voi tehdä myös hellävaraisen kynsinauhojen kuorinnan, tai jalkakylvyn ja rohkeat voivat sekoittaa siitä tahnaa lemppari tuoksuöljyn kanssa, ja kokeilla sitä deodorantin sijasta.

Kauneutta hedelmistä

Hedelmistä kauneuden hoitoon parhaiden sopivia ovat avokado, banaani ja kurkku, mutta mikään ei estä kokeilun haluista sekoittamaan marjoja, kuten mustikoita, mansikoita tai vadelmia kotitekoiseen kasvonaamioon lisä tuoksua antamaan. Avokadon luontaiset öljyt sitovat itsensä helposti ihoon ulkoisesti käytettynä, ja sen rasvamainen rakenne sopii loistavasti kasvo- tai kokovartalonaamion pohjaksi. Paitsi kosteuttavia vaikutuksia, avokado on myös antibakteerinen ja auttaa finnien hallinnassa. Hedelmän lihalla on korkea antioksidantti ja aminohappo määrä, joten naamio voi auttaa myös ryppyjen vähentämisessä, ja auringon polttaman ihon oireiden vähentämisessä. Hieman avokadoa halvempi banaani sopii myös murskattuna naamion pohjaksi. Banaani auttaa kauneuden hoidossa myös syötynä, sillä sen sisältämä kaliumi auttaa tasoittamaan kehon natrium tasapainoa, taistellen nesteturvotusta vastaan.

Sitruunan kuoren tai mehun tuoksu kotikutoisissa hoidoissa virkistää käyttäjää, mutta hedelmällä on myös muita hyötyjä. Sitruunat ovat täynnä C vitamiinia ja antioksidantteja, jotka auttavat ihon epäpuhtauksien kanssa. Sitruunan kanssa kannattaa olla hieman varovainen sillä se reagoi auringon valon kanssa, jopa sen jälkeen kun mehu on pesty iholta pois, niinpä sitruuna hoidot kannattaa tehdä illalla, ja käyttää aurinkosuojaa seuraavana päivänä. Hapanta sitruunamehua voisi yhdistää kurkusta valmistetun mehun kanssa tasoittamaan rasvaisen päänahan pH tasapainoa, tai oliiviöljyn kanssa näppylä hoidoksi.

Kurkku on varmaan monille se tunnetuin jääkaapista löytyvä pika kauneus hoito. Siitä on helppo sipaista siivut silmien turvotusta ja väsymystä lieventämään aamulla. Kurkku on kuitenkin monipuolisempi kun saattaisi arvata, ja siitä voi sekoittaa huumaavan tuoksuisen kosteuttavan kasvoveden tai kasvonaamion. Omena viinietiikkaan, Aloe Veraan, ja tomaattimehuun yhdistettynä kurkku muuttuu aknea vastaan taistelevaksi kasvovedeksi.