Oudot luonnolliset kauneushoidot

Maailman naisten kauneus hoidot ovat isoa bisnestä. Alalle tulevien uusien yrittäjien täytyy jatkuvasti yrittää kehittää uutta myytävää, ja siinä missä osa näistä uusista hoidoista perustuu viimeisimpiin teknisiin kehityksiin, usealla hoidolla on juurensa luonnossa, ja joitain niistä on harjoitettu jossain muodossa vuosisatoja alkuperäismaassaan. Maailman naisten ja miesten jahdatessa ikuista nuoruutta, mikään hoitomuoto ei ole liian hullu, ja kaikkea kokeillaan ainakin kerran.

Eläinten tekemät hoidot

Ympäri maailmaa levinnyt kalapedikyyri sai alkunsa Turkissa, mutta ensimmäiset kaupalliset hoidot tehtiin Japanissa 2006. Hoidon aikana asiakas laittaa jalkansa isoon ammeeseen jossa sadat Garra Rufa kalat syövät kuollutta ihoa hänen jaloistaan. Gara Rufa kalat ovat hampaattomia, joten asiakkaalle ei ole riskiä varpaiden menetyksestä. Englannissa kalakylvyt olivat kiellettyjä pitkän aikaa, koska asiasta ymmärtämättömät salongit käyttivät muita hampaallisia kalalajeja, aiheuttaen asiakkaille haavoja ja tulehduksia, joten hoitoa kaipaavan asiakkaan kannattaa ottaa selvää kylpylän luotettavuudesta. Eläinsuojelujärjestöt ovat myös kyseenalaistaneet hoitojen eettisyyden ja kalojen kohtelun salongeissa.

Jos kalat eivät innosta laittamaan jalkoja altaaseen, miten olisi iilimato hoito? Verta imeviä iilimatoja on käytetty lääketieteellisiin tarkoituksiin muinaisen Egyptin kulttuureista saakka. Iilimato terapian tavallisin muoto on sterilisoitujen matojen kiinnittäminen asiakkaan selkään, jossa pienet oliot imevät verta noin 20 minuutin ajan. Terapia lisää verenkiertoa, ja iilimatojen erittämä sylki auttaa iho ongelmissa ja jopa reuman hoidossa. Astetta kummempi iilimato terapian muoto on Moskovassa tehtävä kasvohoito, jossa iilimadot kiinnitetään asiakkaan kasvoihin. Matojen täytyttyä ne katkaistaan kahtia, ja niiden sisältämä veri hierotaan asiakkaan kasvoihin.

Iilimatoja isompia kiemurtelijoita kaipaavat voivat suunnistaa Israeliin, jossa Ada Barak -kylpylässä asiakas voi varata itselleen käärme hieronnan. Hoidon aikana asiakkaan ylle asetellaan noin kuusi elävää käärmettä, jotka luonnollisella liikkeellään hierovat asiakkaan kivut ja stressin pois. Hoidoissa käytetyt käärmeet ovat vaarattomia, ja niiden koko valitaan hierottavan alueen tarpeiden mukaan.

Erilaiset eläin hoidot

Luonnolliset kauneushoidot eivät välttämättä vaadi asiakkaan ja eläimen suoraa kontaktia. Amerikassa ja Lontoossa varakkaiden asiakkaiden keskuudessa suosituksi on noussut lintujen ulosteista valmistetut kasvohoidot. Steriloitujen ulosteiden korkeat nitrogeeni tasot puhdistavat ihon nopeasti ja tehokkaasti, ja Japanin kuuluisat geishat ovat käyttäneet hoitoa tuhansien vuosien ajan kauneuttaan hoitamaan. Jos linnun kakka ei tunnu tarpeeksi radikaalilta hoitomuodolta, miten olisi lampaan synnytyksen jälkeisistä tehty naamio? Tällä on kuulemma vanhenevaa ihoa silittävä vaikutus. Tai jos hoitoa kaipaa hiuksille, voi suunnata Lontooseen, jossa kiharille hiuksille suositellaan sonnin siemennestettä sisältävää hoitoa.

Jos mieluummin tuntisit olevasi eläin, kuin käyttäisit heidän tuotteitaan hoidoissa, Italialainen Hotel Heubad tarjoaa kylpylänsä listalla heinä kylpyä, jossa asiakas kääritään varpaista leukaan kosteutettuun heinään. Hoidon uskotaan lievittävän lihas- ja nivel kipuja, mutta sitä ei suositella heinäallergikoille. Heinähoidon voisi yhdistää vaikka toisen luonninmateriaalin kanssa, ja pyytää 24 karaatin kulta naamiota täydentämään kaunistumisrituaalin. Hoitoa tarjotaan muun muassa Kalifornian Malibussa, Veronica’s Skin and Body Center -kauneushoitolassa, ja se maksaa 400 dollaria kerralta.

Vähemmän varakkaat voivat suunnata kaupan tiskille ja ostaa itselleen purkin mehiläisen myrkystä valmistettua kasvovoidetta. Tätä on nykyään tarjolla useiden firmojen johdosta, ja se lisää verenkiertoa kasvojen alueella, vähentäen ryppyjen ja muiden ikääntymisen merkkien määrää. Ihon luonnollinen kollageeni ja elastiini tuotanto myös lisääntyy. Mehiläisten lisäksi myös etanat on työllistetty ihmisten kauneuden eteen. Eläinten erittämässä limassa on suuri määrä antioksidantteja, ja sen uskotaan auttavan ihon nuorena pysymisessä. Yleisin tapa käyttää etanan lima hoitoja on ostaa kasvonaamio tai hoito joka sisältää limaa, mutta asialle sitoutunut voi suunnata Thaimaaseen, jossa toimiva Snail Spa laittaa eläviä etanoita asiakkaan kasvoille.