Vesiurheilun turvallisuus

Vesiurheilua, kuten surffausta, kehonrakentamista ja melontaa, tehdään monenlaisissa ympäristöissä, kuten merellä, rannalla, järvillä ja jokien ja purojen äärellä – kaikki tarjoavat valtavia mahdollisuuksia hauskanpitoon ja kuntoon, mutta kaikki jotka aiheuttavat myös mahdollisia vaaroja. Tässä on opas, jonka avulla voit pysyä turvallisena vesiurheilun aikana.

Vaikka suosituissa paikoissa on “haku- ja pelastuspalveluja” ja hengenpelastajaapua, niitä tulisi käyttää vain viimeisenä keinona. Vesiliikuntaan osallistumisen kannalta on parasta saada mahdollisimman paljon tietoa ja opetusta, jotta sinä ja muut ihmiset eivät pääse elämää uhkaaviin tilanteisiin. Jotkut tällaisen toiminnan osallistujat ovat klubien jäseniä ja ohjaavat toimintaansa järjestäytyneiden matkojen ja tapahtumien kautta, kun taas toiset käyttävät omia laitteitaan saatavilla olevilla vesillä ilman valvontaa. Viimeksi mainitussa tapauksessa on usein ongelmia, kun valvomatta ja mahdollisesti kokemattomia ihmisiä pääsee ulos ja joutuvat vaikeuksiin – ja jopa uhkaavat henkensä. Niinpä, aina mukana on kokeneempi henkilö, kun olet aloittamassa vesiurheilua. Vesiurheilutoimintojen valikoima on monipuolista, ja toiminnasta riippuen syntyy erilaisia ​​turvallisuusongelmia. Esimerkiksi jonkun järven vesihiihdon turvallisuusvaatimukset ja näkökohdat ovat erilaisia ​​kuin joku, joka aikoo tehdä offshore-purjehdusurheilua. Urheilun harjoittamisen ympäristö vaikuttaa myös siihen, mitä turvallisuusneuvontaa on noudatettava.

Veneilyurheilun turvallisuus

Veneilyyn tai veden kuljettamiseen joissakin muissa veneissä on oltava hauskaa, ja siellä on joukko turvallisuustietoja, joiden tarkoituksena on erityisesti auttaa sinua pysymään turvassa. Jos aiot käyttää jonkinlaista venettä tai muita vesikulkuneuvoja, varmista, että noudatat näitä turvallisuusohjeita … Käytä aina pelastusliiviä, vaikka luulet olevasi vahva uimari. Pelastusliivit on sovitettava riittävästi veneilytyyppiin, joita aiot tehdä. Tarkista aina laitteesi, mukaan lukien vene ja kaikki turvavarusteet. Tee tarkistuslista, kun haluat käydä läpi joka kerta, kun menet ulos veteen, jotta siitä tulee osa tavallista poraa. Kerro jollekin, mihin olet menossa, samoin kuin silloin, kun tulet takaisin. Näin he voivat nostaa hälytyksen, jos et ole palannut ajoissa. Tarkista sääennuste ennen kuin teet sen, ja varmista, että olet valmis sääolosuhteisiin, joita saatat kohdata. Hanki asianmukainen koulutus ottaen huomioon käyttämäsi veneet ja mihin suunnittelet mennäsi – tai ota mukaan kokenut henkilö. Varmista, että sinulla on kommunikaatioväline rannalla ja että sinulla on turvavarusteita – mukaan lukien sammutin, ensiapupakkaus ja hätäsignaalit.

5 ohjetta turvalliseen veneilyyn ja vesiurheiluun

Sinun pitäisi tietää, miten uida, jos haluat nauttia täysin vesiurheilusta. Jos et ole hyvä uimari, ota uintitunteja oppia perusaskelta. Uimisen oppiminen on erittäin tärkeää lapsille, joilla on taipumus oppia nopeammin kuin aikuiset. Lapset voivat olla pelottomia, kun on kyse vedestä. Heillä on hyvin vähän huolta omasta turvallisuudestaan ​​tai muiden turvallisuudesta. Kaikkien lasten, jotka pelaavat tai osallistuvat vesiurheilumahdollisuuksiin, on aina valvottava aikuisilla. Käytettävä pelastusliiviä, vaikka olisit hyvä uimari. Jos putoat tai teet työkyvyttömäksi vedessä, pelastusliivi pitää sinut pinnalla, kunnes apu saapuu. Jopa veneessä ratsastajien pitäisi olla pelastusliivejä. Tuoreimmat tilastot osoittavat, että yli puolet veneilyyn liittyvistä kuolemista viime vuosina johtui hukkumisesta. Älä koskaan mene uimaan, sukellusta yksin. Vaikka saatat nauttia vain tällä kertaa, se voi olla hyvin vaarallista. Varmista, että sinulla on joku kanssasi aina, kun olet vedessä tai vedessä. Sillä ei ole väliä, olitpa uimassa, veneily tai kalastus. Vie mukanasi ylimääräisiä turvatarvikkeita ja laitteita, kun veneily. Niihin voi kuulua ylimääräisiä pelastusliivejä, matkapuhelimia, ensiapupakkauksia, laitteiden käsikirjaa ja työkaluja, pulloja vettä ja pyyhkeitä. Varmista, että matkustajat ovat tietoisia näistä kohteista ja osaat käyttää niitä oikein. Varmista, että tarvikkeita ja laitteita on saatavilla.

5 ohjetta turvalliseen veneilyyn ja vesiurheiluun